NK Koppels 2017 Maarten Lubbers Martijn Timmerman – Pitch En Putt Golf Bussloo

8e NK Koppels Pitch&Putt: titel wederom naar Maarten Lubbers en Martijn Timmerman

Zaterdag 28 oktober was dit jaar de aangewezen dag voor het NK voor koppels op Bussloo. De inschrijving werd een aantal maanden geleden geopend en was binnen een mum van tijd gevuld. Er was deze dag ruimte voor 60 koppels die twee keer 27 holes speelden. Er werden een drietal spelvormen gespeeld: Greensome, Foursome en Texas Scramble. Net als voorgaande jaren waren er veel vaste koppels maar ook veel nieuwe gezichten. Bij het toernooi deden vele Nederlandse toppers mee, maar ook tal van gezelligheidsspelers. Doordat er ook een Bruto/Netto categorie was kon dus iedereen in de prijzen vallen.

De 1e ronde: Herma Kleinlugtenbeld en Jacqueline van Leeuwen bij de dames ruim aan kop

Om 10:00 uur was de uitleg en om ca. 10:15 uur vlogen de eerste ballen richting de greens. Het was de eerste ronde droog en er is dan ook geen druppel regen gevallen. De ronde duurde ca. 3 uur waarna iedereen vervolgens kon genieten van een lekkere lunch. Bij de tussenstand waren er enkele verrassende koppels aan de kop van de wedstrijd. Bij de dames gingen de favorieten aan kop: Herma Kleinlugtenbeld en Jacqueline van Leeuwen scoorden een rondje par: 81 slagen, maar liefst 9 slagen voorsprong op het volgende koppel Hedy Timmerman en Irma van Dorland.

Fynn Hessenkamper en Louisa Vogt: veelbelovend talent!

Bij de Mix was er een grote verrassing, het Duitse koppel Fynn Hessenkamper en Louisa Vogt scoorden een rondje van 70, -11! Extra knap omdat dit een zeer jeugdig koppel is, namelijk 13 en 15 jaar. De tweede score was van Rob Mittendorff en Alie Karman met -8. Gevolgd door de favorieten, Esther de Schiffart en Maurits Rangkouw met 75, -6. Bij de heren gingen Rene Groot Roessink en Steven Hissink aan kop. Het gelegenheidskoppel (Steven’s vaste speelpartner Melvin moest helaas afmelden met rugklachten) scoorden de eerste ronde 69, -12. De achtervolgers Frans van Leeuwen en Gerard Spaargaren kwamen binnen op 4 slagen achterstand, -8. Ook de nummers 3 en 4 volgden op de voet. De winnaars van vorig jaar Maarten Lubbers en Martijn Timmerman brachten een rondje van 74, -7 binnen. Vlak gevolgd door het topkoppel Bas Heussen en Remon de Groot met -6.

De 2e ronde: de spanning stijgt!

Na de lunch begon het te regenen en naarmate de ronde vorderde zag je dat de favorieten letterlijk boven kwamen drijven. Bij de dames wisten Herma Kleinlugtenbeld en Jacqueline van Leeuwen een score van -1 binnen te brengen. Uiteindelijk 17 slagen voorsprong op de nummers 2, Hedy Timmerman en Irma van Dorland.

Titel Mix gaat wederom naar de favorieten: Esther de Schiffart en Maurits Rangkouw

In de mix scoorden Esther de Schiffart en Maurits Rangkouw fantastisch. Zij noteerden de beste score van de tweede ronde, -10. Dit bracht Esther en Maurits op een totaal van -16 en de eerste plek! Het jeugdige Duitse koppel kon niet mee in dit geweld en scoorden een rondje par, 81. Dit betekende wel een prachtige tweede plek als nieuwkomers! De 3e plaats was er voor Rob Mittendorff en Alie Karman na hun ronde van -1, totaal -9.

Titel gaat wederom naar Maarten Lubbers en Martijn Timmerman

Bij de heren vielen de birdies bij de flights van Bas Heussen & Remon de Groot met Maarten Lubbers en Martijn Timmerman als een tierelier. Maarten en Martijn brachten -9 binnen en Bas & Remon -8. In de andere finale flight tussen Rene Groot Roessink & Steven Hissink met Gerard Spaargaren en Frans van Leeuwen stokte het bij beide koppels. Rene & Steven brachten -1 binnen en Gerard en Frans -2. Maarten en Martijn grepen dus net als vorig jaar de titel bij de heren met -16. Op de voet gevolgd door Bas & Remon met -14. De 3e plek was voor Rene & Steven met -13. Gerard en Frans vielen hierdoor net van het podium af.

Bruto/netto: de overwinning gaat naar Voorthuizen!

Bij de bruto/netto, waren de prijzen vooral voor de koppels uit Voorthuizen. Ron en Linda Velzel bemachtigden de 3e plek. De tweede plaats was er voor vader en zoon Letteboer. Ben & Tim scoorden goed in zowel de eerste als tweede ronde wat de tweede plaats opleverde. Het was echter niet goed genoeg, vanaf het begin tot het eind gingen Gert vd Hoef en Wim vd Spek aan kop. Met uiteindelijk een groot verschil van bijna 9 punten wisten zij de eerste prijs in de Bruto/Netto te pakken.

Uitslagen

Klik hier voor de uitslagen.

Uitslagen Bruto/netto

Klik hier voor de uitslag van de bruto/netto.

Foto’s

Klik hier voor de foto’s!

Back To Top
Zoeken